Deel 18 Van Zanzibar Naar South Africa - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Carrie Voort - WaarBenJij.nu Deel 18 Van Zanzibar Naar South Africa - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Carrie Voort - WaarBenJij.nu

Deel 18 Van Zanzibar Naar South Africa

Door: CarrievanderVoort

Blijf op de hoogte en volg Carrie

29 Juni 2012 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Maandag 18 juni

Gelukkig toch nog redelijk geslapen vannacht. Alleen wel wakker om 06.30 uur. Toch maar gaan douchen al wilde ik dat eigenlijk niet meer doen in die vieze zooi daar.Rest van de spullen ingepakt die ik bij me had en dan maar ontbijten, toch. Ok daar een heisa, weet ik wel dat deze tent in mijn ogen net meer goed kan doen, maar toch zal ik het ff vertellen. Het ontbijt is niet hetzelfde voor iedereen, maar als je een duurder kamer hebt, dan heb je ook recht op pancakes en anders niet.Wat een onzin.Te gek voor woorden. En daarbij komt dat ook niemand je het even uitlegt hier. Nee het enige wat ze je vragen is, roomnumber? No bungalow , no pancakes.Uiteindelijk zit ik dan, maar de rietjes en de zooi van de avond er voor liggen nog op de stoelen op de grond, terwijl er zoveel peroneel rond loopt, wat overigens continue met elkaar staat te kletsen. Het enige wat ze kunnen zeggen is, Makunamatata , oftewel no problem. Oja, Mambo, betekent , hoe gaat het het? En dan zeg jij Poa, betekent goed. Of deze Djambo, betekent hallo en Jambo terug en dat betekent dan weer hallo. Pay attention op de rest ipv van het zogenaamde beleefdheids service. Ik heb het hier gehad dat mag duidelijk zijn. Ok , toch nog wat foto geschoten van zowel mijn schuur en wat veraf fotos . Ja, dan lijkt het wel wat. Het was bijna 9 uur en zou opgehaald worden rond die tijd , wat natuurlijk niet gebeurde. Na 15 min kwam er telefoon dat het nog 20 minuten zou duren, maar ja dat was natuurlijk niet zo. En plotseling stond de gast van gisteren voor mijn neus , do you rememeber me, en of ik dat deed, you come with me back to Stonetown, noway mister , ik vertrouw jou voor geen cent met je geklets van gisteren, probeer je me nu weer weg te kapen? Ik heb ergens anders geboekt en niet bij jou. Volgens hem, was hij de gast die mij moest op pikken, alleen wist hij mijn naam niet, raar he. Afijn ik besluit op nieuw te betalen en met de shuttlebus van Kwenda rocks hotel mee te gaan. Ons busje zit vol en zie dat de rest van de mensenvan van het dit hotel, bij hem in stappen. Nou moet het niet gekker worden, want dan kan hij me wel terug betalen. Maar dat weigerde hij en vroeg mijn voucher voor de aanbetaling. En toen hij die zag zei die, nee ik werk niet voor deze maatschappij. Wat een asshole, eerst zeggen van wel om mij weg te pikken en dan zeggen dat het neit zo is. Je leigt alles aan elkaar vast man. Hoe onbetrouwbaar zijn jullie allemaal. Teering wat was ik boos. K............zooi en stap in het andere busje. De bijrijder vraagt mijn ticket en gaat aan t bellen, waarna hij me verteld dat ik vanavond mijn geld terug krijg bij hotel Kiponda. Dat moet ik nog zien. Pfpfpfppfpfpfppf wat een gezeik allemaal. Ik heb het helemaaaaaaaal wel gehad met Kendwa. Anngekomen bij hotel Kiponda voelt het echt als thuis komen idereen is blij mij weer te zien en dat toverd weer een lach op mijn gezicht. Yes! Eerst maar naar de bank want ik heb nog steeds een cash probleem.Krijg daarte heoren dat de ATM echt kapot is en dat iemand uit Dar es Salaam deze komt repareren. Kom vanmiddag maar terug is hun advies. Ikbesluit het internetcafe in te duiken en mijn vorige weblog af te maken zodat die optijd online kan. Heb ik daar wel vier uur achter een pc gezeten om alles in te kloppen en fotos up te loaden. Ja dat heb ik allemaal voor jullie over. Hahahahahahahaha Een toen nogmaals naar de bank. Yes hij werkt weer. Geld dat is wat ik nodig heb. Ondertussen Gamilla gebeld, de moslima uit de UK die getrouwd is met een jongere Zanzibaar, om bij Cafe Forro bij de haven een goede cappucino te drinken en ondertussen natuurlijk mijn negatieve Kendwa ervaring in geur en kleur aan haar verteld. Na de kffie besluit Gamilla mij mee te nemen naar het dakterras van een van de duurste hotels van Stonetown Maru Maru. Waar het ondertussen happy hour was en ik heerlijk aan de koele witte wijn, met extra ijsklontjes ben gegaan. Veel gelachen en gek geklets. Had ik echt nodig. Samen gegeten bij Cafe Forro, heerlijke kipfilet van de gril met frieten mayo, voor 8000 shilling, 4 euro dus.Brwonies als toetje en om 21.00 uur naar mijn eigen hotelletje Kiponda, kamer nummer 16.

Dinsdag 19 juni

Oh wat heb ik heerlijk uitgelsapen vandaag . Tot wel bijna 09.00 uur. Dit kan ik nederland veel beter trouwens, maar ja hier moet je echt voor 10.00 uur aan je ontbijt zitten anders heb je een lege maag. Maar voor het ontbijt mijn laundry in de week gezet. Want dan kan ik die straks weer onder de douche uitspeoelen en op hangen onder de fan van mijn kamer. Maar zo ver was ik nog neit, want ik wilde ook mijn haar vervenen in de tijd dat het in trekt kan ik mooi de was uitspoelen. Zogezegd zo gedaan. Om 12.00 uur belde Gamilla, hoelaat ik koffie kwam drinken bij Cafe Forro. Dat werd dus 13.00 uur.Eerst nog ff een broodje gescoord voor 200 shilling perstuk , 0,10 eurocent. Gamilla kreeg geen ontbijt meer dus wilde plots naar Archipelago, prima maar dan ga ik ff naar het internetcafe ivm mijn reseatrch over de imitatitie I Phone 4 die ik hier voor 80 euro kan kopen wat ik overigens niet ga doen. Gamilla kwam me ophalen om naar Dr. Luv genaamd Rachid en naar Dr. Super Handsome genaamd Abdullah en mijn nagellak vriendin Sarah bij Cafe Zenji te gaan. Hahahaha het was er weer heel gezellig en we hbben met zijn allen heel slapts zitten kletsen en ook nog een aantal fotos genomen met de broertje en zusjes van Abdullah. Gamilla zat er best maar ikwilde nog een wasje en een plasje doen, aangezien ik alles schoon wil hebben alvoorens ik naar South Africa ga. Bij terugkomst was Gamilla al weer verplaats naar Cafe Forro , het enige wat we doen is chillen, waar we de sunset hebben aanschouwt, zie foto. Ondertussen belde Paulein die nog wel ff wilde skypen. Prima , ga ik nu naar de andere kant van Stonetown lopen of over 30 min te kunne skypen. Dat is de enige plek waar het goed lukt met de camera en dat is mij wel een wandeling waard. Ook G (Gamilla) gaat mee en whet wordt en paritj lachen op die skype, G is namelijk zo maf als een deur en stopt gel tegen insecten in haar haar omda het anders zo pluist en dat tijdens mijn skype. Lekker doos. Ik had het druk om mijnaandacht te verdelen tussen P en G. Hahahaha maar naar een uurtje zijn we weer naar Cafe Forro gegaan om nogmaals het menu van gisteren opnieuw te bestellen omdat het zo lekker was. Nog even eenijsje bij Dr. Super Handsome gahaald alvorens ik naar mijn hotelletje ben gegaan.

Woensdag 20 juni

8.00 uur klaar wakker. Weer 10 uur liggen pitten, ff bijslapen natuurlijk. De was was droog, mooi kan ik alles opnieuw gaan opvouwen en indelen voor mijn reis naar South Africa a.s. vrijdag. Na mijn ontbijt maar weer naar het internetcafe. Ik wil namelijk echt alles klaar hebben voordat ik vertrek. Weer 2,5 uur bezig geweest met up loaden fotos en weet ik veel wat nog meer.12.30 G gebeld. Ze zit met Farrid , kennis vanhaar, bij Stontown cafe en daar ga ik dus maar naar toe. We besluiten naar voor de echte cappucino bij Forro te gaan , maar ik koop onderweg een fles wijn voor in het hotel want ik word bijna een geheelonthouder en dat kan toch echt niet, toch? Van Forro naar Zenj, ja we doen geen ene reet de laatse dagen, heerlijk toch? Heerlijk zitten lachen en loopmet Abdullah mee naar Htoel Zenji om de dagopbrengst weg te brengen en terug weer naar het cafe natuurlijk. G was even naar haar husband en ik besluit Sarah te gaan helepen achter de toonbak van te cafeetje, zie foto, wat nog heel wat belangstelling trektvan iedereen die vorbij komt. Wat een pret. Ook Komen er een aantal Shewijks voorbij uit Dubai waar ik mee aan de klets raak. Wat we later op de foto hebben vast gelegd. De avond sluiten we af bij restaurant Archipelago met ons avondeten, ja daar komtie weer, Kipfilet, frieten wat groente voor de veranderij. Prijs 10.000 shilling oftwel 5 euro.Nog een bakkie koffie bij mijn vrienden van Cafe Zenje waar we direct ook maar wat facebook gegevens hebben uitgewisseld voordat ik naar Kiponda terugloop om voordat ik naar bed ga nog even een wit wijntje drink. Weltrusten Nederland.

Donderdag 21 juni

Alweer uitgeslapen en wel tot 08.30. De was is weer droog van het wapperen van de fan, handig, lijkt wel een droger. Hahaha. Ontbeten en als in een routine gwlopen naar mijn beroemde internet cafe valk bij bijn bankde Cdrb bank van Stobentown om zoveel mogelijk werkzaamheden op de pc af te krijgen. Zoals het schrijven van deze weblog en de nodige email want ik wil alles af hebben voor mijn vertrek naar S.A.. !2.40 was ik dan ook klaar en heb Gamilla gebeld waar zij zoals uithing vandaag, want we hebben om 13.00 uur een afspraak met Sahra voor onze nagels.Gamilla zit aan de overkant van Stonetowncafe, nou dat weet ik wel te vinden. No problem. Ik ga haar opbellen en net als ik er ben belt Sarah om te vragen of we haar opahelen bij Zenji Hotel. Prima no prblem.13.30 zijn we daar en herkennen Sarah bijna niet. Zij lijkt wel een prinsesm et haar lanf\ge roze jurk ewn sjaal om haar hoofd. Te gek. Gamilla heft energie en wil graag lopend naar de nagelartist. Sarah ziet het neit echt zuitten (afrikanen lopen neit graag als het neit hoeft)maar stemt toe.Ze laat ons ook echt overal lopen ook op plekken waar volgens mij geen muzungo ( Blanke) komt (zie foto flats).Half drie komen we op deplek van bestemming aan.De master him zelf lakt ons alle drie en aee uur of twee zien we er weer genageld uit. Nu gaan we met de Dala dala terug naar het station vanwaar we over de markt, met een koffiepauze bijZanzibarcafe, terug komen bij Cafe Zenji. Terwijl het donekr wordt besluiten Sarah en ik om te BBQ . We nemen allebei Miskaki beef (soort sate zonder pindasaus), salade en vette friet.voor 3.500 shilling oftewel 1,75 euro. Nog een allerlaatste echte lekkere cappucino bij Cafe Forro alvorens ik bij Cafe Zenje mijn vrienden Sarah, Dr. love en Dr. Super Handsome gedag ga zeggen.Ondertussen had Sarah ook nog een taxi voor mij geregld om me morgenochtne 08.15 naar de airport te brengen. Gamilla werd door haar husband gebeld, dus nemen we afscheid en ik loop terug naar mijn hotel Kiponda voor een laatste nacht. Na mijn laatste rommel te hebben ingepakt ga ik om 22.30 naar mijn mandje.

• 29 Juni 2012 - 09:42

Mariella:

.. een paar daagjes rustig aan doen moet kunnen hoor!

Veel plezier nog.

Grtjs.